O doju

Dojo ob železnici je športno-rekreativni in družabni center, namenjen učenju in gibalni kulturi za vse generacije.

Glavni prostor zavzema 100 m2 velika dvorana s stalno položenimi tatamiji, vadbenimi blazinami. Manjša dvorana (30 m2) je multifunkcionalna soba z velikim pomožnim prostorom, namenjena vadbi joge in se lahko uporablja tudi kot konferenčna soba ali predavalnica. Dvorani spremljajo garderobni in toaletni prostori ter majhna kuhinja.

Vse skupaj je odlična kombinacija za otroške rojstnodnevne zabave, team-building, skupinske delavnice, tečaje in podobno. Če imate zanimiv program in zanj ne najdete primernega prostora, vas z veseljem sprejmemo.


Kje smo:

Dojo ob železnici leži na odlični lokaciji blizu centra Ljubljane (Dolenjska cesta 44a). Dosegljiv je z avtomobilom, mestnim prometom in celo vlakom, saj je v neposredni bližini železniška postaja Ljubljana Rakovnik. Zraven stavbe je velik parkirni prostor, dostop do stavbe z avtomobilom je z Dolenjske ceste.
LPP postaji: Strelišče (3, 3b, 27) Orlova (27).
Etika v doju

V borilnih veščinah ni pomembna le vztrajna vadba in napredovanje v tehnikah, ampak je enako pomemben naš odnos do učitelja, drugih učencev in do samih sebe.

Nekaj splošnih napotkov:
  • Ob vstopu v dojo se sezujemo. Na tatamijeh smo bosi ali v nogavicah in nikoli obuti.
  • Ob vstopu in odhodu s tatamijev se priklonimo.
  • Redna skrb za osebno higijeno je obvezna. Pred treningom poskrbimo, da smo čisti, imamo postrižene nohte in čisto opremo.
  • Pred treningom s telesa snamemo nakit, ure in druge predmete, ki so nevarni za nas in partnerje.
  • V dojo ne nosimo hrane in pijače. S seboj imamo lahko vodo ali osvežilno pijačo, ki pa je nikoli ne pijemo ali odlagamo na tatamijih.
  • Med treningom se ne pogovarjamo in ne razlagamo drug drugemu tehnik, ker je to učiteljeva naloga. Vedno vadimo le tisto, kar pokaže učitelj.
Ob upoštevanju teh pravil je vadba prijetna, učinkovita in varna.